metot bilişim
ankara web tasarım
Soğuk Lipoliz İstanbul

Soğuk Lipoliz, yağların dondurularak parçalanmasını ve vücuttan atılmasını sağlayan bir uygulamadır. Diyet ve egzersiz yapıp da bazı bölgelerinde zayıflama veya incelme olmayan pek çok kişi vardır. Soğuk lipolizle sizi rahatsız eden ve diğer yöntemlerle erimeyen bölgesel yağlarınızdan kısa bir süre içinde kurtulmanız mümkündür.

FDA onaylı bu cerrahi olmayan yöntem, uygulanan bölgelerde yağ kitlesinde % 20’ye kadar bir azalma sağlar. Uygulama, cildin altında bulunan yağ hücrelerini üstteki deriye zarar vermeden -10 dereceye kadar soğutur. Yağ hücreleri kristalize edilir ve ardından parçalanarak vücuttan atılır. Metabolize olan ve parçalanan yağ hücreleri yavaş yavaş vücuttan atılırlar. Bu süre 1 hafta sonra başlar, 2-3 aya kadar devam edebilir.

Soğuk Lipoliz ile Tedavi

Vücut metabolizması, kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu nedenle uygulamanın etkisi herkeste aynı değildir. Kimi daha çok fayda görürken kiminde de etkisi daha az olabilir. Kimileri için, ihtiyaca göre birbirinden farklı ve özelleştirilmiş tedavi planları uygulanabilir. Bölgesel yağlanmaları dirençli olanlarda diğer metotlar ile kombine edilebilir. Uygulamadan sonra yağların atılmasını kolaylaştırmak için egzersiz, yürüyüş ve bol su içmeyi öneriyoruz.  Soğuk lipoliz cihazının 20*7 cm boyutlarında iki adet aplikatörü vardır. Bu başlıklar uygulama yapılacak yere yerleştirilir. Yerleştirilmeden önce deriyi soğuk hasarından koruyucu özel ped serilir ve bu pedin üzerinden aplikatör yerleştirilerek yağ dokusu vakumlanır. Vakumun şiddeti ve soğuğun derecesi ayarlanır. Bu şekilde bir saat bölgesel yağlanma olan alan  -10 derece soğuğa maruz bırakılır. Bu sırada herhangi bir ağrı ve acı hissedilmez. Farklı vücut bölgelerinde yer alan yağlar, aynı anda soğuk lipolizle tedavi edilebiliyor. Uygulamadan sonra vakumlanan bölgede morarma olur. Bu morarma vakumlamaya bağlıdır. Genellikle 4-5 günde düzelir. Dr. Ektan Demir kliniğine başvurduğunuzda yağlanma olan bölgeye ve yağlanmanın derecesine göre hangi bölgeleri için ne gibi bir tedavi planı uygulanacağı belirlenir. Genellikle tek seans yeterli olan soğuk lipoliz uygulamasında yağlanma fazla ise veya dirençli ise ardarda 3 seansa kadar yapılabilir. Senslar arası süre 2-3 hafta olmalıdır.

Uygulama esnasında hedef bölgeye koruyucu jel emdirilmiş özel ped uygulanır, ardından kontrollü soğutma işlemi yapılır. Bu esnada uygulamayı alan kişi, kitap okuyabilir ya da cep telefonuyla ilgilenebilir. İsteyen kişiler, tedavi süresince uyumayı da tercih edebilir.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Lipoliz Tedavi Sonrası

Tedavi ameliyatsızdır. Bu yüzden kişiye pek çok kolaylığı bir arada sağlar. Uygulamadan sonra hemen günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Spor yapabilir, işinize devam edebilirsiniz. Herhangi bir acı ya da ağrı hissi bulunmaz.

Bu bir zayıflama metodu değil bölgesel incelme metodudur. Onun için uygulamanın ardından diyet ya da spor yapmanız gerekmeyebilir. Ancak formunuzu korumak istiyorsanız spor ve diyet yapabilirsiniz. Uygulamayla yağ hücreleri yok olur fakat kilo alma durumunda yeni yağ hücreleri tekrar buraları doldurabilir. Onun için etkisinin kalıcı olması ve yağların geri gelmemesi için kilo almamaya dikkat etmeliyiz.

Uygulama ile tedavisi yapılan yağ hücrelerinin sayısında % 15 ile % 20 arasında düşüş olmaktadır. Uygulama ile yağ hücreleri vücudunuzun başka bir bölgesine taşınmaz fakat tedavisi yapılmayan alanlardaki yağ hücreleri olduğu gibi kalır. Uygulama, yalnızca hedef bölgede etkili olur.

Soğuk Lipolizin Faydaları, Avantajları

Soğuk lipoliz pek çok faydaya sahip olan bir uygulamadır.

  • Ameliyatsız bir uygulamadır.
  • Ağrısız ve konforlu bir uygulamadır.
  • Genellikle tek seans yeterli olmaktadır
  • Uygulamadan sonra hemen günlük yaşantıya dönülebilir
  • Egzersiz ve diyetle erimeyen karın, kalça, basen, iç bacaklar gibi bölgelerde etkilidir.
  • Herhangi bir yan etkisi yoktur.

Zayıflama ve özellikle de bölgesel zayıflama toplumda birçok kişinin sağlık ve estetik sorunlarındandır. Bizim ilgi alanımıza giren bölgesel zayıflamadır. Belli bir miktarın üzerinde bölgesel yağlanması olan veya karında doğum, kilo alıp verme gibi nedenlere bağlı aşırı yağlanma ve sarkması olanlarda cerrahi düzeltme dışındaki metotlar elbette ki pek faydalı olmaz. Bunlarda cerrahi liposakşın ve karın germe ameliyatı yapılmalıdır. Cerrahi sınırlarda olmayan bölgesel yağlanmalarda ise ameliyatsız estetik uygulamaları devreye girer. Bunlar içerisinde de yan etkisinin olmaması, ağrısız olması, tek seans uygulanması ve etkinliğinin iyi olması nedeniyle soğuk lipoliz tercih edilen ve başarılı bir uygulamadır.

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın