Cildin gençleşmesini sağlayan, bununla birlikte çatlak ve sivilce izleri gibi çeşitli cilt sorunlarının önüne geçilmesini sağlayan Karbon peeling nedir ve kullanım alanları nelerdir?
Gelişen teknoloji ile birlikte karşımıza her geçen gün farklı hastalıklar için yeni tedavi yöntemleri çıkıyor. Peki, çeşitli cilt sorunlarının önüne geçilmesinde kullanılan karbon peeling nedir ve uygulama sırasında nelere dikkat edilmelidir?
Karbon Peeling Nedir, Etkileri Nelerdir?
Karbon peeling tedavisi genel olarak cildin kendini yenileme hızını arttırmakta, buna bağlı olarak cildin gençleşmesini sağlamaktadır. Cilt yüzeyinde görülen çatlak, sivilceler ve çeşitli lekeler de karbon peeling uygulamaları ile tedavi edilmektedir.
Karbon peeling uygulamasından sonra cilt yüzeyinde gençleşme elde edilmekte ve cildin parlak bir görünüme sahip olması sağlanmaktadır. Cildin yenilenmesi ve gençleşmesi ile birlikte, açık renkli tüylerinde dökülmesinde tercih edilen bir uygulamadır.
Lazer ile uygulanan karbon peeling yönteminde, karbon solüsyonu kullanılmaktadır. Lazer uygulamalarında daha başarılı sonuçlar elde edilmesi için uygulama öncesinde cilt yüzeyine karbon solüsyon sürülmekte ve solüsyonun cilt tarafından tamamen emilmesi için yaklaşık 15 dakika beklenmektedir.
Uygulanan karbon solüsyonu, cilt gözeneklerinin daha belirgin hale gelmesini sağlayarak lazer tedavisinin etki kapasitesini arttırmaktadır. Bununla birlikte lazer tarafından verilen ısı ve ses dalgalarının etkisi de solüsyon sayesinde arttırılmaktadır. Cilt yüzeyinde peeling etkisi yaratan karbon ve lazerin bir arada kullanılması, bu sayede cilt yüzeyindeki ölü derilerin atılmasını sağlar ve cildin kendini yenileme hızını arttırır.
Karbon Peeling Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?
- Karbon peeling uygulamasından önce hazırlanan karbon takviyeli solüsyon, uygulama yapılacak bölgeye sürülmektedir. Sürülen solüsyonun cilt tarafından tamamen emilmesi için uygulamadan önce yaklaşık 15 dakika beklenmelidir.
- Solüsyon cilt tarafından tamamen emildikten sonra lazer tedavisine geçilir ve bölgeye lazer ile peeling uygulanır. Böylece cilt yüzeyindeki ölü deri, sivilce ve lekelerin yüzeyden atılması sağlanır.
Karbon peeling yönteminde, diğer cilt tedavilerinde olduğu gibi tedaviler belirli periyotlarda tekrarlanmaktadır. Kişinin cilt tipine ve metabolik özelliklerine bağlı olarak tedavi süreci yaklaşık olarak 5 seansta tamamlanmaktadır. Ancak tedavi edilen bölgenin, tedaviye olumlu ya da olumsuz yanıt vermesine göre seans sürelerinde azalma ya da artma görülebilmektedir. Tedaviler cildin kendini yenileme hızına bağlı olarak genelde 2 haftada bir tekrarlanmaktadır.
Karbon peeling tedavisinin en büyük avantajlarından bir tanesi, uygulamalar sırasında kişinin herhangi bir acı hissetmemesidir. Cilt tipine bağlı olarak uygulama yapılan bölgelerde hafif bir batma hissi oluşabilse de tedavilerin tamamı anestezi uygulanmadan gerçekleştirilmektedir.