metot bilişim
ankara web tasarım
Leke Mezoterapisi İstanbul

Leke mezoterapisi, leke açıcı bazı etken maddelerin cildin lekeli bölgesinin alt kısmına, küçük iğnelerle enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavidir. İlaç direk deri altına sorunlu bölgeye verildiği için daha etkili sonuçlar aldığımız bir tedavidir. Oldukça iyi sonuçlar veren tedavi ile kişi, cildindeki rahatsız edici lekelerden kurtulabilir.

Cildin üzerinde bulunan koyu lekeler sonradan oluştuğu gibi doğuştan da olabilir. Sonradan oluşan lekelere güneş, hamilelik, ilaç kullanımı, yaşlılık, sivilce, deride hasar bırakan işlemler ve müdahaleler örnek gösterilebilir. Bu etkenler sonucu oluşan lekeler cildin doğal renk ve dokusunu bozar ve kişinin kendisini rahatsız hissetmesine yol açar. Leke mezoterapisi ile söz konusu sorunlar hafifletilebilir veya giderilebilir.

Mezoterapi Nedir, Hangi Durumlarda Uygulanır?

Lekeler için uygulanan mezoterapi tedavisi; vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerin gibi bir çok içeriğin tek başına ya da karışım haline getirilerek derinin orta tabakasına mikroenjeksiyonla enjekte edilmesidir. Mezoterapide, söz konusu maddeler kişinin lekesinin derinliğine ve yoğunluğuna ve lekenin çeşidine göre seçilebilir.

Mezoterapi en fazla şu durumlarda yapılır;

  • Lekelerin tedavisi
  • Cildin yaşlanması ve sarkması
  • Deride meydana gelen çatlakların tedavisi
  • Selülit
  • Bölgesel Yağlanma
  • Saç dökülmesi
  • Gözaltında meydana gelen morluklar ve gözaltı torbaları
  • Cilt yenileme ve anti aging

Mezoterapi tedavisinin uygulanamayacağı durumlar da söz konusudur. Hamile ve emziren kadınlarda, felç geçirmiş olanlarda, insülin bağımlı şeker hastalarında, kanser hastalarında, kan pıhtılaşması yaşayanlarda, tercih edilecek ilaçların herhangi birisine karşı alerjik reaksiyonu olanlarda, ürtiker hastalarında, birden fazla ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunan kişilerde mezoterapi tedavisi uygulanmaz.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Leke Mezoterapisi İçin Kullanılan Etken Maddeler

Mezoterapi, lekelerin yok edilmesinde ya da renklerinin açılmasında kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Leke mezoterapisinde bazı etken maddeler tercih edilir. Bunlar; Hidrokinon, Azelaik asit, Kojik asit, vitamin C, A vitamini asiti (retinoik asit) ,multivitamin kokteylleri, traneksamik asit, glutatyon ve doku yapılandırıcı maddelerdir. Bu maddeler, derideki koyu rengin azalmasını ve lekenin düzelmesini sağlayabilir.

Tedaviye geçilmeden evvel, tedavinin planı yapılır. Leke hakkındaki teşhis, oldukça önemlidir. Çünkü leke tedavisinde en önemli şey doğru tanı koyup lekeyi artırmayacak ve lekeyi azaltacak bir tedavi uygulamaktır. Onun için önce lekenin türü ve derinliği teşhis edilmelidir.

Dermatolog Dr. Ektan Demir tarafından yapılan leke teşhisi, tedavinin ilk basamağıdır. Leke teşhisi yapıldıktan sonra, hangi tedavinin yapılacağına karar verilir. Leke mezoterapisinde haftada bir ya da iki haftada bir toplamda 4 ya da 6 seans uygulanır. Eğer leke mezoterapisine ek olarak başka bir tedavi de uygulanacaksa seans sayısında değişiklik olabilir. Bu çerçevede leke mezoterapisiyle kombine edilebilecek farklı tedaviler de bulunmaktadır.

Genellikle leke mezoterapisi ile beraber Q-Switche lazer uyguluyoruz. Lekelerin altına mezoterapi solüsyonu uyguladıktan sonra Q-Switche lazer ile deriyi soymadan lazer toning modunda düşük enerjili uygulama yapıyoruz. Böylece lekeye yol açan melaninde azalma elde ediyoruz. Ayrıca leke mezoterapisi PRP ile de kombine edilebilir. Bütün leke tedavilerinde mutlaka ev devam ürünü kullanılmalıdır. Evde kullanılacak kremler günde iki kez olmak üzere 3-6 ay arası önerilir.

Tedavi lazer ile yapılıyorsa lekenin niteliğine göre lazer seçilir. Kimi durumlarda, lekeye etkili olabilen ve kolajken üretimini sağlayan Erbium ya da Karbondioksit Fraksiyonel lazer cihazlar kullanılır. Güneş ve yaşlılık lekeleri için yalnızca leke üzerine uygulamayla tedavi kullanılan Q switch lazerler tercih edilir.

Leke Mezoterapisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lekelerin oluşmasına neden olan bazı hususlar vardır. Güneş de bunlardan biridir. Güneşten doğru bir şekilde korunan kişilerde leke oluşma oranı, diğerlerine göre daha azdır. Yani en başta güneş ışınlarından en doğru şekilde nasıl korunacağını öğrenmek gerekir.

Güneşten yalnızca yaz aylarında değil UV ışınlarının yoğun olduğu kış aylarında da korunmak lazımdır. Bu çerçevede, güneş ışınlarından koruyan kremler tercih edilebilir. Ancak bu kremler, etkinliklerini 3 ya da 4 saat sürdürür. Su, nem ve ter gibi maddeler; güneş kremine temas ettiğinde kremin etkinliği azalır. Bundan dolayı, güneş kremini belli aralıklarla kullanmak gerekmektedir.

Leke mezoterapisinden sonra alınacak bu önlem, tedavinin kalıcılığını artıracaktır. Leke tedavisinden önce de bu önlemleri almak gerekir, bu önlemler sayesinde lekeler büyümez, artmaz ve koyulaşmaz. Ayrıca doğum kontrol hapları ve bazı ilaçlar lekeye neden olabilir ki bunlardan da kaçınmak gerekir.

Güneş lekelerinin tedaviden sonraki ilk 2 yıl tekrarlama riski daha yüksektir. Bu nedenle tedavide sonra iki yıl dikkatli bir şekilde güneşten koruyucu kullanılırsa ve güneşe çıkılmazsa leke daha kalıcı bir şekilde gider.

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın