metot bilişim
ankara web tasarım
Lazerle Çil ve Ben Tedavisi

Lazerle çil ve ben tedavisi, cerrahi müdahale olmadan cilt lekelerinin belirginliğini kaybettiren hasta dostu bir uygulamadır. Lazer uygulama sayesinde, kişilerin konforlu bir tedavi süreci geçirmesini sağlar. Çil, doğum lekesi ve “nevüs” adı verilen benler lazer tedavisi ile yüksek oranda giderilebilir.

Lazerle çil ve ben tedavisi, daha estetik bir görünüme kavuşmak isteyen kadın ve erkeklerin tercih ettiği metotlardan biridir. Son dönemlerde, rağbet gören bu tedavi ile çil, ben ve kahverengi sarı lekelerden uzun bir müddet kurtulmanız mümkündür.

Lazerle Çil ve Ben Tedavisi Nedir?

Kozmetik sebeplerle yapılan çil ve ben tedavisinde amaç, çil ve benleri yok etmektir. Kimi zaman da bu tedavi çillerin renk ve belirginliğinin azalması için de yapılır. Bu durumda etkili olan lekelerin derinliği ve koyuluğudur. Çil tedavisini alan kişinin, tedaviden sonra güneşe önlem almadan çıkmaması gerekmektedir, tedavinin daha uzun süreli bir etki göstermesi için bu önlem gereklidir.

Ben yahut öteki adıyla nevüs, vücudun herhangi bir yerinde olabilen, kahverengi siyah renkli düz veya deriden kabarık oluşumlardır. Benler İyi huylu veya kötü huylu olabilirler. Bunu belirlemek için aşağıdaki kriterler önemlidir.

  • Büyüklüğüne
  • Rengine
  • Kabarıklığına
  • Histopatolojik tipine
  • Kökenlendiği hücreye
  • Davranış biçimine

göre değişiklik arz etmektedir. Benlerin bazıları, iyi huylu iken bazıları maligniteye dönme potansiyeline sahiptir. Bundan dolayı, belli periyotlar içinde kontör edilmeleri ve izlenmeleri gerekmektedir.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Vücutta meydana gelen bu oluşumlar, hem cerrahi metotlarla alınabilir hem de lazer ile tedavi edilebilirler. Lazer her bene uygulanmaz. Bazı kriterler olursa uygulanabilir. İyi huylu ve melanosit hücrelerinden oluşmayan benler lazer ile alınabilir. Diğerlerinde cerrahi tedavi ve sonrasında histopatolojik inceleme yapılmalıdır. Lazer tedavisinin uygulandığı bir leke çeşidi de Melasma ediğimiz güneeşe veya hamileliğe bağlı yüzde oluşan lekelerdir. Toplumda “doğum lekesi” olarak bilinen melasma; yüz bölgesinde, yanaklarda, burnun üzerinde ve çevresinde, alın bölgesinde oluşan lekelerdir. Bu lekelerin tedavisinde farklı tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Lekenin derinliğine ve türüne göre tedavi alternatifi seçilir.Lazer tedavisi de melasmada uygulanan tedavilerden biridir. Daha çok kadınlarda görülen melasma az da olsa erkeklerde de görülebilir. Melasma tedavisindeki başarı, lekenin derinliğine ve süresine göre değişmektedir. Melasma’da ve güneş lekelerinde Q-switche lazer ile seanslar şeklinde yaptığımız lazer toning işlemiyle lekelerde ciddi azalmalar elde edilebilir.

Çil ve Ben Tedavisi

Tıpta “efelide” diye isimlendirilen çiller genel olarak doğuştan veya çocukluk yaşlarından itibaren oluşmaya başlar ve büyüdükçe artar. Kimilerinde çillerin oluşumu ilk gençlik dönemine dayanır. Çiller, güneş ışınlarının tesiriyle artar. Çiller genelde Tip1 dediğimiz açık tenli kişilerde oluşur. Q-switched Nd-Yag lazer ile 1 – 2 seansta çil tedavisinde önemli sonuçlar alınmaktadır. Seanslar arası 4 haftadır, toplam 2 ay içerisinde çil probleminden kurtulmanız mümkündür.

Seboreik keratoz olarak bilinen 50 yaşından sonra artan siyah ve kahverengi benlerin, Cafe – Au – Lait olarak adlandırılan doğuştan var olan kahverengi ve sarı lekelerin, “Nevus spilus” denilen bir tür leke görünümlü doğuştan benlerin ve “Ota Nevüs” gibi birçok lekenin Q-Switched Nd-Yag lazerle tedavi edilmesi mümkündür.

Bu Tedavilerden Kimler Yararlanır?

Çil, ben ve leke gibi cilt problemlerinin tedavisi, Q-switche lazer cihazıyla yapılmaktadır ve lazerle tedavinin yapılabildiği herkes, uygulamadan yararlanabilmektedir. Bu işlemler kadın ve erkek tüm hastalarda başarı elde edilebilir. Ancak hamilelik veya hormonal hastalıklar gibi hormonal değişim süreci içerisinde bulunan kişiler ya da enfeksiyon yaşayan kişiler lazerle yapılan tedaviyi alamaz. Ben tedavinin şu avantajları bulunmaktadır:

  • Benler büyük değilse deride iz kalmaz.
  • Kabarık durumdaki ve deri seviyesindeki benler yok edilir.
  • Bir seansta 30-40 ben üzerinde çalışılabilir.
  • Tedaviden sonra pansumana gerek yoktur.
  • Ortalama 1 haftada düzelme olur

Genel olarak, tedavi uzun süreli etki sağlar ancak bu tedaviyle ömür boyu bu sıkıntılardan kurtulmanız mümkün değildir. Vücudunuzun hormonal ve yapısal özellikleri ile yaşam biçiminiz tedavinin kalıcılığını etkiler.

Tedavi, lazer ışınları ile yapıldığı için hafif bir ısı ve acı hissedilebilir. İsteyen hastalar için anestezik kremler uygulanabilir.

Bu işlemler, lazer ışınları ile yapılır. Bu nedenle hafif bir ısı ve acı hissedilebilir. Bu acılar dayanılmaz olmasa da hastanın konforunu sağlamak için bölgesel hissizlik yaratan medikal kremler sürülebilir.

Uygulamadan Sonra Neler Yapılmalıdır?

Lazer ile leke, ben ve çil tedavisinden sonra deriyi dış etkenlere karşı korumak çok önemlidir. Özellikle bu lekelerin oluşum sebebi olan zararlı güneş ışınlarına karşı önlem almak lazımdır. Tedaviden sonra güneşten koruyucu kremler etkili bir şekilde kullanılmalıdır. Buna ek olarak, işlem bölgesini temiz tutmak ve dengeli nemlendirmek ve enfeksiyonlardan korumak önemlidir.

İşlemden sonraki 1-2 gün banyo yapmak, sauna, solaryum, spor salonu gibi etkinliklerden kaçınmak gerekir. Lazer uygulanan alanlara antibiyotikli ve yumuşatıcı kremler 1 hafta sürülmelidir. Yara iyileşmesi olduktan sonra da güneşten korunma ve dışarı çıkınca güneşten koruyucu kremler kalın bir tabaka oluşturacak şekilde sürülmelidir.

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın