metot bilişim
ankara web tasarım
Koltukaltı Botoks istanbul

Koltukaltı botoks, aşırı terleme şikayeti olanlar için en etkili çözüm yollarından biridir. Koltuk altı terlemesinin sebebi, o bölgeyi uyaran sempatik sinir sistemindeki aşırı uyarılmadır. Koltuk altı terlemesi yaşayan kişiler kimi zaman avuç içi terlemesi ve ayak tabanı terlemeleri de yaşayabilir. Stres ve gerginlik gibi psikolojik faktörler terlemeyi daha da artırır. Terleme sorunu, genellikle ergenlik çağında başlamaktadır ve bu sorun, bireysel ve sosyal hayatı da etkilemektedir.

Koltukaltı botoks, terleme şikayetlerini azaltan en önemli tedavi yöntemidir. Terleme şikayetleri karşısında terleme karşıtı bazı ürünler kullanılmaktadır. Ancak kabul etmek gerekir ki terleme karşıtı ürünler, terleme karşısında kesin bir çözüm sağlamaz, terlemeyi geçici olarak çözümler. Aşırı terleme, sizi rahatsız ettiği gibi çevrenizdeki insanları da rahatsız edebilir. Koltuk altı terlemesinden uzun süreli olarak kurtulmanın çarelerinden biri de botokstur. Tıbbın pek çok alanında kullanılan botoks, kolay uygulanabilirliğiyle de koltukaltı terleme tedavisinde ön plana çıkmaktadır.

Koltukaltı Botoks Nasıl Yapılır?

Koltukaltı terleme karşıtı botoks uygulaması öncesinde lokal anestezik krem sürülür. Ortalama 30 dakika bekledikten sonra deride uyuşma sağlanır ve işlem acısız gerçekleştirilir. Uygulama, koltuk altındaki terlemeye neden olan ter bölgelerinin tespitinden sonra ince uçlu iğnelerin yardımıyla yapılır.  Koltukaltında belirlenen bölgelere deri altına intra epidermal enjeksiyon tekniği ile botoks verilir. İşlem 5-10 dakika sürer. Uygulamanın ardından sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Kısa sürede yapılan uygulama, tam olarak 3- 7 gün içinde etkisini göstermeye başlar. Etkinliğin tamamlanması ise 2 haftayı bulur. Uygulamadan 15 gün sonra terlemenin devam etmesi durumunda, terlemenin gerçekleştiği bölgelere ilave dozlarda botoks yapılabilir.

Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoksun etkinliği diğer estetik işlemlerde olduğu gibi ortalama 6 aydır. Bu süre kişinin metabolizmasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Amerikan gıda ve ilaç kurumu FDA tarafından 2004 senesinde koltuk altı terlemesi tedavisinde onaylanan botoks uygulaması, bütün dünyada koltukaltı terleme tedavisinde kabul görmüş bir yöntemdir.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Koltukaltı Botoks Kimlere Yapılabilir?

Terleme karşıtı botoks uygulamasını 18 yaşından büyük ve herhangi bir sağlık engeli olmayan herkes alabilir. Ancak aşağıdaki durumlarda botoks uygulanmaz;

  • Hamile kadınlar
  • Emzirenler
  • Nöromuskuler hastalığı olanlar

Koltukaltı Botoksun Yan Etkisi Var mıdır?

Uygulamanın bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak uygulama bölgesinde küçük morluk ve kızarıklıklar olabilir. FDA onaylı yöntem, koltuk altındaki bezlere ve diğer yapılara zarar vermez. Uygulamanın faydası, koltuk altı ter bezlerinin çalışmasını yavaşlatmasıdır.

Koltukaltındaki Terlemenin Engellenmesi Vücuda Zarar Verir mi?

Terlemeyle vücut ısısı düzenlenir. Koltuk altında meydana gelen terlemeyle birlikte salgılanan maddeler kötü bir koku yayılmasına yol açar. Koltuk altı bezlerine yapılan botoks, vücut için herhangi bir soruna yol açmaz. Vücut terleme yoluyla atmak durumunda olduğu bu bölgedeki sıvıyı başka şekillerde de atabilir.

Aşırı Terlemenin Psikolojik Etkileri

Aşırı terleme, günümüzde sıkça rastlanan sorunlardan biridir. Neredeyse her dört kişiden birinde rahatsız edici düzeyde terleme görülür. Aşırı terlemeye tıp dilinde hiperhidroz denilir. Terleme, kişinin vücudunun ısısını düzenlemeye yarar. Ancak kimi insanlarda ısı düzenlemesi halini aşar ve daha da yoğun bir hal alır.

Aşırı terleme bütün vücutta etkisini gösterebilir ama daha çok koltuk altında meydana gelir. Koltuk altı dışında avuç içlerinde ve ayak tabanlarında da aşırı terleme söz konusu olabilir. Aşırı terlemeye heyecan, stres, üzüntü ve kaygı gibi psikolojik faktörler de neden olabilir. Kişi, yaşadığı heyecana bağlı olarak terlediğinde etrafa kötü koku salgıladığı için kendisini rahatsız hissedebilir. Ayrıca, terleme kıyafetlerin ıslanmasına ve lekelenmesine yol açar. Bazıları vardır ki avuç içindeki aşırı terlemeden dolayı tokalaşmaktan bile çekinir. Aynı şekilde, ayakta meydana gelen terleme de kötü bir kokuya neden olur. Bütün bunlar da kişinin psikolojisini olumsuz olarak etkiler.

Aşırı Terlemenin Altında Yatan Nedenler Nelerdir?

Aşırı terleme vakalarında, ter bezlerinde ve terlemeyi uyaran sinir sisteminde sorun olduğu düşünülmektedir. Bundan dolayı birtakım tetkikler yapılmaktadır. Botoks tedavisine başlanmadan önce kişinin terlemeye neden olan bir rahatsızlığının olup olmadığı araştırılmalıdır. Hormonal bozukluklar ya da tiroit bezindeki sorunlar terleme şikayetlerine neden olabilir veya terlemeyi artırabilir. Gerekli tetkikler ve incelemeler yapıldıktan sonra eğer aşırı terlemeye neden olan organik veya metabolik bir hastalık yoksa botoks tedavisi tercih edilebilir.

Aşırı Terlemede Cerrahi Yöntemler

Aşırı terleme şikayetleri için bazı cerrahi yöntemler de kullanılabilir. Bunlar arasında en çok kullanılan yöntem sempatektomi denilen bir ameliyat yöntemidir. Bu cerrahi operasyonla koltuk altı bölgesinde terleme iletisi sağlayan sinirler inaktif hale getirilir. Bu operasyonlar açık ya da kapalı ameliyat teknikleri ile yapılabilir. Kapalı ameliyat endoskopi cihazı ile gerçekleştirilir. Bir diğer cerrahi yöntemse koltuk altındaki ter bezlerinin çıkarılmasıdır. Ancak bu da belirgin bir yara izine yol açar. Botoks tedavisi cerrahi çözümlere göre çok daha kolay ve pratik bir yöntemdir. Kesi ve yara izi ve herhangi bir cerrahi işlem olmadığı için en fazla tercih edilen tedavi konumundadır.

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın