metot bilişim
ankara web tasarım
Şakak Dolgusu İstanbul

Şakak dolgusu veya temporal bölge dolgusu, şakak bölgesi, yani kaşların dış kısmı ile saç çizgisi arasındaki bölgede oluşan çökme ve hacim kayıplarının giderilmesi için uygulanan bir ameliyatsız estetik uygulamasıdır. Yaşlanmaya bağlı olarak, yüzde beliren hacim kayıplarını gidermek için dolgu uygulaması en etkili ve en pratik çözüm olarak tercih edilir.

Şakak dolgusu; Yapısal olarak veya zamanla yaşlanma ve yerçekimi etkisi ile yüzün üst ve orta kısmının aşağı doğru sarkmasına bağlı olarak temporal bölge dediğimiz şakak bölgesinde de hacim kaybı ve çökme olabilir. Şakak bölgesindeki erken çökme ve boşalmanın bir nedeni de diş sıkmadır. Diş sıkma sorunu olanlarda şaka bölgesindeki kasları da sıkmaya bağlı olarak o bölgedeki yağ dokusu erir ve temporal bölgede çökme olur. Ayrıca dengesiz kilo alıp verme de yüzün diğer yerleri gibi şakak bölgesini de etkiler ve hacim kaybına neden olabilir. Temporal Dolgu uygulaması çökme gözlenen bölgedeki hacim eksikliklerini gidererek, kişinin daha genç ve çekici görünmesini sağlar.

Ameliyatsız Şakak Dolgusu Nasıl yapılır?

Şakaklarda görülen çökme, yaşlılığın doğal bir sürecidir. Temporal kemikte erime, kaslarda zayıflama, bağ dokularında meydana gelen değişmeler, şakak bölgesindeki yağ dokusunun azalması gibi durumlar yüzde hacim kaybı oluşturarak şakakların çökmesine neden olur. Şakaklarda oluşan oyulmalar yüzün üst kısmında oldukça fark edilir ve kaşlarda düşük görünmeye sebep olur. Şakak dolgu işlemi, yağ enjeksiyonu, hyalüronik asit veya polikaprolakton veya ca-hidroksiapatit içeren sentetik dolgu maddeleri ile yapılabilir. Fakat biz bu bölgede yan etkisinin yok denecek kadar az olması ve istendiğinde kolayca eritilebilme imkanı olduğu için hyaluronik asitli dolguları daha çok tercih ediyoruz. İşlem dolgu malzemesinin şakaklara enjekte edilmesi ile kolayca yapılır. Şakak dolgusu, çökme görüntüsüne son vereceği için yüz daha oval bir şekil haline gelir. Üst göz kapaklarında ve kaşlarda meydana gelen sarkmaları onarır. Gözlerinin yanında bulunan kemiklerin belirginliğini gidereceği için, bakışlara daha canlılık ve derinlik katar.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Şakaklarda Çökme Hangi Durumlarda Oluşur?

Şakak çökmesi, genellikle 40 yaşından sonra olmaya başlar. Oluşmasındaki en önemli etken genetik yatkınlıktır. Ayrıca hızlı kilo alıp verme ve diş sıkma problemi de şakak bölgesindeki çökmeyi artırır. Çabuk yaşlanma belirtileri gösteren kişilerde daha genç yaşlarda bu işlem uygulanabilir. Ameliyatsız şakak dolgu tedavisi için öncelikle, işlem uygulanacak kişinin şakaklarının önden ve yandan fotoğrafları çekilir. Çekilen fotoğraflara göre işlem yapılacak yerler ve enjeksiyon noktaları hekim tarafından planlanır. Yüze işaretleme yapılarak belirlenen bu alanlara lokal anestezik krem uygulanıp 20 dk beklenir. Lokal krem anestezisi kişinin ağrı hissini en az seviyeye indirir. Doktorun deneyimine göre iğne veya sivri uçlu olmayan kanüller ile dolgu uygulaması yapılır. Temporal bölgeye yaptığımız dolguyu derin plan dediğimiz kemik doku üzerine uygularız. Böylece hem olası yan etkilerden kaçınırız hem de dolgu dışardan fark edilmez ve daha doğal bir görünümü verir. Temporal bölge dolgusu orta yüzü daha belirgin ön plana çıkardığı için de gençleştirme etkisi yapar.

Temporal Dolgu Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Temporal dolgu, ortalama 15 dakika süren oldukça kısa bir işlemdir. Enjeksiyon için ince künt uçlu kanüller kullanıldığından, işlem sonrası kanama, ödem gibi komplikasyonlar çok nadir görülür. Bu işlemden sonra kişi rahatlıkla günlük hayatına dönüş yapabilir. İşlemden hemen sonra verilen dolgu o  bölgede hissedilip şiş bir görünüm oluşturabilir fakat bir hafta içinde dokuya dağılıp bu görüntü kaybolur. Bazı durumlarda kişinin yüzünde çok hafif bir şişlik kaldığı gözlemlenebilir. İğne girişine bağlı hafif şişlik ve morarmalar bazen olabilir, bunlarda bir hafta içinde düzelir. Eğer işlemden yarım saat veya birkaç saat sonra uygulama yapılan bölgede renk değişikliği, beyazlama ve gittikçe artan ağrı varsa hemen doktorunuz ile irtibat kurulup dolgu eritilmelidir. İşlem sonrasında doktorunuz, çekmiş olduğu öncesi ve sonrası fotoğrafları ile yaşanan değişimi gözlemleyebilirsiniz.

Şakak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Şakak Dolgusu, tek seans yapılan ve oldukça kısa süren bir işlemdir. Kişinin memnuniyet durumuna göre, ek seansa gerek duyulursa, tekrar dolgu maddesi enjekte edilebilir. Dolgunun kalıcılık süresi, bazı durumlara bağlıdır. Dolgu yapılan kişinin yaşına, uygulanacak olan dolgu maddesinin çeşidine, kişinin metabolizması, sigara, alkol gibi bağımlılıkları ve seçilen dolgunun yoğunluğuna göre değişir. Kalıcılık, şakak dolgusu işleminde en az 12 ay kalıcılık sağlaması beklenir. Ortalama kalıcılık süresi 1,5 – 2 yıl arasında değişir.

Şakak dolgusu, uzmanlık isteyen oldukça hassas bir işlemdir. Yanlış uygulama sonrasında kişi üzerinde birçok ciddi komplikasyonların gelişmesine sebep olabilir. Veya daha estetik ve güzel görünüm yerine şakak bölgesinde yumru görünümü ve asimetrik bir yüz görünümü olabilir. Bu nedenle tedavi kararından önce; araştırılmış, deneyimi ve bilgisinden emin olunan, güven oluşturmuş bir hekim tercih edilmelidir.

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın