Mezoterapi ile zayıflamak mümkün mü? Son dönemlerde, zayıflama konusunda çok farklı öneriler bulunuyor. İnsanlar fazla kilolarını vermek için ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemleri denemekte. Bu yöntemlerden biri de mezoterapidir. Ameliyatsız bir zayıflama uygulaması olan mezoterapi ile pek çok insan, bölgesel olarak incelme elde edebilmektedir.
Bölgesel yağ birikimi olan kadınlar ve erkekler, uygun boy ve kilo oranına sahip olsalar da belli bölgelerinde yağların birikmesinden şikayet etmektedir. Kilo verseler bile basen ya da göbek bölgesinde incelme mümkün olmamaktadır. Bu da zayıflamak isteyenleri en çok rahatsız eden konulardan biri haline gelmektedir. Bölgesel incelme yöntemlerinden biri olan mezoterapi ile zayıflamak mümkün mü?
Mezoterapi ile Zayıflamak Mümkün mü?
Farklı sağlık sorunları için tercih edilen mezoterapi, bölgesel zayıflamada da kullanılmaktadır. mezoterapi “enjeksiyon lipoliz” adıyla da bilinmektedir. Mezoterapi ile bölgesel kilolardan kurtularak daha fit bir vücuda sahip olmanız mümkündür. Yağ yakımının hızlanması için mezoterapi ilaç bileşiminde;
- Soya lesitini
- Safra asiti
- Karnitin
- Kafein
gibi maddeler bulunmaktadır. Bu karışım, incelmesi istenen bölgeye uygulanır. uygulama esnasında birkaç santimetre aralıklarla enjeksiyonla yapılmaktadır. Enjeksiyon için kullanılan iğneler oldukça incedir. Bu iğnelerle yapılan enjeksiyonlarda hasta herhangi bir rahatsızlık hissetmez.
Mezoterapi Uygulaması Ne Kadar Süre ile Yapılır?
Mezoterapi uygulaması, kişinin ihtiyacına göre yapılmaktadır. Yağlanma miktarı ve bölgenin genişliği uygulama sayısının belirlenmesini sağlar. Genel olarak, haftada 2 kere ya da 2 haftada bir kere yapılmaktadır. Bu seansların sayısı 4 ile 10 arasında değişmektedir.
Mezoterapi ile Zayıflama ve İncelme
Mezoterapi uygulamasında tercih edilen iğneler, uygulamanın yapıldığı bölgede ciddi bir acıya neden olmaz. Uygulama esnasında tercih edilen iğneler, deride yalnızca küçük sinek ısırıkları biçiminde duyumsanır. Uygulamayı alan kişi, süreç içinde kilo vermeye başlarsa uygulamanın gerçekleştirildiği bölgede daha hızlı bir incelme mümkün olur. Ancak uygulama sürecinde kilo alınmaya başlanırsa istenen sonuçlar elde edilmemiş olunur. Hastanın uygulama boyunca kilo almaması lazımdır.
Mezoterapi ile Zayıflama Tedavisi
Mezoterapi, farklı tıbbi sorunlar için de kullanılmaktadır. Bunlardan bazılarını sıralarsak;
- Antiaging
- Kırışıklık giderme
- Cilt kusurlarını giderme
- Cilt sıkılaştırma
- Selülitleri giderme
- Saç dökülmesini engelleme
- Eklem rahatsızlıklarını giderme
Zayıflama uygulaması olarak mezoterapi farklı vücut bölgelerindeki fazla yağların atılmasını sağlar:
- Karın
- Kol
- Yan simitler
- Bacak
- Diz içleri
- Sırt ve basen
gibi bölgelerde uygulanan mezoterapi tedavisi etkili sonuçlar verir.
Kimler Mezoterapi Uygulamasını Alamaz?
Bazı hastalık grupları ve özel durumları olan kişilere mezoterapi tavsiye edilmez.
- Kalp hastalarına
- Gebelere
- Şeker ve böbrek hastalarına
mezoterapi uygulaması önerilmez.
Uygulamadan Sonra Neler Yapılmalıdır?
Mezoterapiyle zayıflamanın etkisinin artması için uygulamayı alan kişinin diyet yapması ve her gün belli bir miktarda egzersiz yapması gerekir. Bu sayede uygulamanın zayıflatma etkisi artacaktır. Bunun yanı sıra mezoterapi uygulamasından sonra ilk 8 saat uygulamayı alan kişi dikey konumda ve hareket halinde olmalıdır. Böylece, ilaç yağ yakımını hızlandırır. İstenirse mezoterapi uygulaması farklı cihazlarla bir arada uygulanıp yağlar daha hızlı bir şekilde yakılabilir.