Leke mezoterapisi, leke açıcı bazı etken maddelerin cildin lekeli bölgesinin alt kısmına, küçük iğnelerle enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavidir. İlaç direk deri altına sorunlu bölgeye verildiği için daha etkili sonuçlar aldığımız bir tedavidir. Oldukça iyi sonuçlar veren tedavi ile kişi, cildindeki rahatsız edici lekelerden kurtulabilir.
Cildin üzerinde bulunan koyu lekeler sonradan oluştuğu gibi doğuştan da olabilir. Sonradan oluşan lekelere güneş, hamilelik, ilaç kullanımı, yaşlılık, sivilce, deride hasar bırakan işlemler ve müdahaleler örnek gösterilebilir. Bu etkenler sonucu oluşan lekeler cildin doğal renk ve dokusunu bozar ve kişinin kendisini rahatsız hissetmesine yol açar. Leke mezoterapisi ile söz konusu sorunlar hafifletilebilir veya giderilebilir.
Mezoterapi Nedir, Hangi Durumlarda Uygulanır?
Lekeler için uygulanan mezoterapi tedavisi; vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerin gibi bir çok içeriğin tek başına ya da karışım haline getirilerek derinin orta tabakasına mikroenjeksiyonla enjekte edilmesidir. Mezoterapide, söz konusu maddeler kişinin lekesinin derinliğine ve yoğunluğuna ve lekenin çeşidine göre seçilebilir.
Mezoterapi en fazla şu durumlarda yapılır;
- Lekelerin tedavisi
- Cildin yaşlanması ve sarkması
- Deride meydana gelen çatlakların tedavisi
- Selülit
- Bölgesel Yağlanma
- Saç dökülmesi
- Gözaltında meydana gelen morluklar ve gözaltı torbaları
- Cilt yenileme ve anti aging
Mezoterapi tedavisinin uygulanamayacağı durumlar da söz konusudur. Hamile ve emziren kadınlarda, felç geçirmiş olanlarda, insülin bağımlı şeker hastalarında, kanser hastalarında, kan pıhtılaşması yaşayanlarda, tercih edilecek ilaçların herhangi birisine karşı alerjik reaksiyonu olanlarda, ürtiker hastalarında, birden fazla ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunan kişilerde mezoterapi tedavisi uygulanmaz.