Alın şekillendirme işlemi ile alın bölgesinde bulunan mimik çizgilere bağlı oluşan kırışıklıklar ve yaşa bağlı oluşan gevşeme ve boşalmalar doldurulmakta ve daha estetik ve hoş bir ifade elde edilmektedir. Yaşın ilerlemesi ile beraber, alın bölgesinde bulunan çizgiler, bilhassa duygular ifade edilirken daha da belirginleşmektedir.
Alın şekillendirme, alındaki çizgilere bağlı kırışık ve yaşlı görünümü düzeltmek yanı sıra daha güzel bir yüz görünümü elde etmek üzere yapılmaktadır. Alında oluşan kırışıklık ve çizgiler giderilince daha genç ve dinamik bir yüz görünümü elde edilir. Bu işlem için botoks veya dolgu kullanılmaktadır.
Alın Şekillendirme Uygulaması
Alın şekillendirme uygulamasında büyük çoğunlukla hyaluronik asit içeren dolgular kullanmaktayız Hyaluronik asit, vücudun doğal olarak ürettiği bir maddedir ve bu yüzden dolgu uygulamasında vücuda herhangi bir zararlı etkide bulunmamaktadır. Yapısal olarak veya herhangi bir nedenden dolayı alnında çökme ve boşalmalar olanlara veya alnının orta kısmının bebek alnı gibi hafif bombeli şekilde olmasını isteyenlere alın şekillendirme veya alın dolgusu yapmaktayız.
Ayrıca bütün alına değil de sadece kaşların üst ve dış kısmına yapılan dolgu ile de kaşlarda yükselme ve alında şekillenme elde ederiz. Yine özellikle kaş ortası bölgede mimiklere bağlı oluşan ve botoks ile düzelmeyen kırışıklıkları açmak için de alın dolgusu ve alın şekillendirme yapılabilmektedir. Kısa süren dolgu ile alın şekillendirme uygulamasından önce anestezik etkisi olan kremler kullanılır. Bu sayede, uygulama esnasında herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmemektedir.
İçerisinde hyaluronik asit bulunan dolgular dışında, içerisinde polikoprolakton bulunan Elanse akıllı dolgu, ca-hidroksi apatit içerikli Radiese dolgu da kullanılabilmektedir. Biz kliniğimizde kişinin cilt yapısına, ihtiyacına ve yaşına göre hangi dolguyu kullanacağımıza karar veriyoruz.
Alın Şekillendirme Uygulamasını Kimler Alabilir?
Uygulama, tüm alın çizgileri için kullanılmaz. Herkeste, bir miktar alın çizgisi olabilir. Ancak bazı insanlarda mimik yapmadan da alın çizgileri belirebilir. Bunlara statik çizgiler deniyor. Böyle durumlarda alın şekillendirme işlemi yapılmalıdır. Botoks ile de açılabilen alın çizgileri, eğer ilerlemiş durumdaysa botoksa ek olarak dolgu yapılmalıdır. Bilhassa, kaşların arsındaki bölgedeki kırışıklıkların derinleşmesi ve yerleşmesi durumunda botoks tek başına işe yaramayabilir, bu durumda da botoksun ardından dolgu tedavisi yaptırmak gerekmektedir.
Diğer bütün ameliyatsız estetik işlemleri gibi alın dolgusu da belirli süre kalıcılığı olan bir uygulamadır. İşlemin kalıcılığı birkaç faktöre bağlı olarak değişebilmektedir.
- Dolgu malzemesinin içeriği ve kalitesi
- Kişinin metabolizması ve sigara vs gibi alışkanlıklarının olması
- Mimikleri kullanma refleksi ve kas gücü
Hyaluronik asit içeren dolguların etkisi, genellikle 12-18 ay arasında değişmektedir. Ancak polikaprolakton içeren Elanse akıllı dolgu 2- 3 seneye kadar kalıcı olmaktadır. Ca- hidroksi apatit içeren Radiese dolgunun da 1,5 yıl ortalama kalıcılığı vardır. Bu sürelerin bitiminde yeni bir uygulama yaptırmakta yarar bulunmaktadır.
Alın Şekillendirme İşleminin Yan Etkisi Var mıdır?
Uygulama uzman doktor tarafından doğru ve güvenilir bir şekilde yapılırsa herhangi bir yan etkisi olmaz. Alın bölgesi önemli damar ve sinirlerin geçtiği bir bölge olduğu için doktor olmayan ve yüze enjeksiyon yapma yetkisi olmayan biri tarafından yapılırsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunun dışında iğne giriş yerlerinde bazen bir iki gün süren kızarıklıklar ve bazen bir hafta sürebilen morarmalar olabilmektedir.
Bu tip durumların ortadan kaldırılması için buz uygulaması ve hekimin önereceği kremlerin sürülmesi gerekebilir. Dolgunun alın bölgesine oturması 2 ya da 3 haftayı bulabilir. İşlem, en fazla 20 dakika sürmekte ve lokal anestezi ile yapılmaktadır. Uygulamayı alan kişi, hemen günlük hayatına dönebilir.