Kadınlarda % 30 oranında görülen çatlak izi tedavisi yapılabilen bir estetik sorundur. Tıbbın çaresiz kaldığı rahatsızlıklardan biri olan çatlak izi için farklı pek çok yöntem denenmiştir. Tedaviye yönelik farklı krem ve jeller üretilmiştir. Ancak teknolojik gelişmeler, çatlakların bıraktığı izin tedavisi için yeni imkanlar doğurmuştur. Günümüzde çatlakların oluşturduğu izlerin tedavisi için kullanılan fraksiyonel lazer çok iyi sonuçlar vermektedir.
FDA tarafından onaylanan Fraksiyonel karbondioksit lazer çatlak izi tedavisi için hekimlerin önerdiği en iyi yöntemdir. Çatlakların tedavisine yönelik olarak kullanılan krem ya da jeller istenilen sonucu yakalamanızı sağlamaz. Şu anda tıp otoriteleri tarafından onay almış bir herhangi bir ilaç bulunmamaktadır. Çatlak izlerinin tedavisi için kullanılan lazerler, oldukça etkilidir. Ciltte meydana gelen çatlak sorunları, periyodik lazer tedavileri ile yok edilmektedir. Dünya çapında onay almış lazerle çatlak izlerinin tedavisi, kalıcı bir etki sağlamaktadır.
Çatlak İzi Tedavisi İstanbul
Çatlak izleri eski ya da yeni, fark etmeksizin Fraksiyonel lazer ile kalıcı bir biçimde tedavi edilebilmektedir. Genellikle kadınlarda görülen bu sorun, hormon sorunlarından kaynaklanabilir. Özellikle ergenlik döneminde ya da başka bir hormon değişimi döneminde vücutta çatlaklar oluşabilmektedir. Çatlak izi, hızlı kilo alıp verenlerde, ağır spor yapanlarda, kortizon kullananlarda ve hamilelikte de görülmektedir. En fazla vücudun;
- Karın
- Üst bacak
- Kol
- Kalça
- Basen
bölgelerinde görülen çatlak izleri, mordan griye doğru renk değiştirmektedir.
Çatlak İzi Tedavisi Kaç Seans Yapılır?
Çatlak izleri, özellikle kadınlar için estetik bir sorun olarak algılanır. Bunlardan rahatsız olan kadınlar, vücutlarının çatlak izi bulunan bölgelerinin görünmemesi için farklı kıyafetler giyer. Lazer cihazı ile tedavi, çatlakların yayıldığı alanın genişliğine ve durumuna göre 3 ile 6 seans arasında yapılmaktadır. Seansların süresi 20 ya da 30 dakika civarındadır. Bu süreler yeterli olmazsa uygulamanın seans sayısı artırılabilir. Bunun da hiçbir zararı bulunmamaktadır. Tedaviler 4 haftada bir yapılmaktadır ve genel itibarıyla % 60’a kadar başarı elde edilmektedir. Tedaviden sonra çatlakların belirginliği azalmaktadır.
Tedaviden Sonra Ciltte Ne Gibi Değişimler Meydana Gelir?
Lazer tedavisinin ardından ciltteki dokular kendisini yenilemeye ve yapılandırmaya başlar. Lazerle gerçekleştirilen çatlak izi tedavisi ciltte kollajen ve elastin dokunun oluşmasına destek olur. Bu dokuların oluşması, çatlak izlerinin tedavisi için gereklidir. Cildin eski sağlıklı görünümüne kavuşması için lazer iyi bir tedavi yöntemidir.
Çatlaklar Kendi Kendine İyileşir mi?
Ciltte meydana gelen çatlak izleri, kendi kendine iyileşmez. Bazı durumlarda çatlak izlerinin etkisi azalabilir ama tamamıyla geçmez. Ergenlik ve hamilelik dönemindeki çatlaklar azalmazken kortizon kullanımına bağlı olarak meydana gelen çatlak izleri azalabilir.
Lazerle Çatlak İzi Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Lazerle çatlak izlerinin tedavisinin pek çok avantajı vardır. Bunların en önemlisi, herhangi bir cerrahi operasyon yapılmadığı için ağrı ve acı hissinin oluşmamasıdır. Tedaviyi alan kişi, hemen günlük hayatına dönebilir. Tedavinin ardından doku reaksiyonu da oluşmaz. Ancak tedaviden sonra ciltte bazı kızarıklıklar olabilir. Bunlar da geçici bir durumdur. Aynı gün deri eski haline döner. Koyu ten rengine sahip olan hastalarda cilt lekelenmeleri olabilir. Ayrıca uçuk ve sivilceler de oluşabilir.