Göz altı ışık dolgusu, bazı nedenlerden dolayı göz altında meydana gelen deformasyonları ve çökmeleri azaltmak ve düzeltmek için yapılan bir uygulamadır. Göz altı bölgesinde, genetik olarak ya da yaşlanmaya bağlı olarak oluklanma oluşabilir, çökebilir, torbalanabilir ya da morarabilir.
Göz altındaki sorunların yorucu ve cerrahi olmayan bir işlemle ortadan kalkmasını isteyenler için tavsiye edilen göz altı ışık dolgusu uygulamasında çökme ve boşalma olan göz pınarı oluğuna hyaluronik asit dolgu uygulaması yapılır. Bu uygulama ile aynı zamanda göz altındaki rahatsız edici koyuluk ve morarmış görünüm de azaltılır. Göz altı ışık dolgusu ile gözaltındaki çökme ve morarma gibi estetik sorunlarınız giderilerek daha genç ve dinamik bir görünüm elde edilir.
Göz Altı Işık Dolgusundan Kimler Yararlanabilir?
Uygulama, 18 yaşın üzerindeki kadın ve erkek herkese uygulanabilir. Ancak hamile ve emziren kadınlara uygulama önerilmez. Genel olarak uygulamadan;
- Göz altı bölgesinde koyu halkaları ve karanlık bir görüntüsü olan
- Yorgun ve uykusuz görünen
- Göz yaşı oluğu denilen bölgede halka görünümü olanlar faydalanabilir.
Göz altı ışık dolgusu, sağlık açısından zarar veren bir uygulama değildir. FDA (Amerikan ilaç ve gıda dairesi) onayı olan hyaluronik asit içeren ürünler ile yapılır. Hyaluronik asitle yapılan dolgu uygulaması oldukça doğaldır. Hyaluronik asit, vücutta bulunan bir proteindir. Deri altında yaygın olarak bulunur ve cildimize genç ve canlı bir görünüm veren bir maddedir. Yaşla beraber gittikçe azalır ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Göz altı ışık dolgusu uygulamasında deri altında belirli bir yere verildiğinden dolayı göz sağlığını olumsuz etkileyecek bir riski yoktur. Fakat deneyimli ve uzman doktorlar tarafından yapılmazsa ciddi komplikasyonlara neden olabilir.
Işık dolgusu Yan Etkisi Var mıdır?
Göz altı ışık dolgusu doğru ve uygun bir şekilde yapılırsa gayet sağlıklı ve genç bir görünüme yol açar ve hiçbir yan etkisi olmaz. Fakat bu bölge damar ve sinirlerce yoğun bir bölge olduğundan o bölgenin anatomisine vakıf, deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır. Doktor olmayan ve bu işlemi yapma yetkisi olmayan biri tarafından yapılırsa ciddi yan etkilere yol açabilir. Cilt hassasiyetine bağlı olarak enjeksiyonun yapıldığı noktalarda iğne izlerine bağlı kızarıklık ya da morarma söz konusu olabilir. Ancak bu da birkaç gün içerisinde geçer. Göz altındaki deri ince ve hassastır, bundan dolayı bazen morluk ve şişlik oluşabilir. Kılcal damara temas edebilecek işlemlerde azami dikkat gösterilmelidir. Kliniğimizde uzun yılların deneyimi ile yapmış olduğumuz göz altı ışık dolgusunda en kaliteli ürünleri kullanıyoruz ve en iyi sonucu elde etmeye odaklanıyoruz.
Uygulamadan sonra o bölgede beyazlama, soğuma, şiddetli ağrı ya da morarma meydana gelirse hemen hekimle iletişime geçilmelidir. Uygulamanın akabinde yapılması gerekenler şöylece maddelenebilir:
- Uygulamanın ardından bölge, 4-5 saat suyla temas etmemelidir.
- Uygulamadan sonra o bölge ovuşturulmamalı ve masaj yapılmamalıdır.
- Uygulamanın yapıldığı alana değil de çevresine buz kompresi yapılmalıdır.
- Gözler ovuşturulmamalıdır.
- Birkaç gün süreyle çok sıcak banyo yapılmamalı, neme ve buhara maruz kalınmamalıdır.
- Yoğun yüz hareketleri yapılmamalıdır.
- Hekimin önerdiği kremlerin dışındakiler kullanılmamalı, cilt bakımı yapılmamalıdır.
- Uygulamadan sonraki 3 gün aşırı spor, solaryum ve saunadan kaçınılmalıdır.
Uygulamadan önce ve sonra kan sulandırıcı ilaç ve gıdalar kullanılmamalıdır.