Jawline nasıl yapılır, son zamanlarda cevabı en çok merak edilen sorulardan biridir. Jawline uygulaması sayesinde daha belirgin hale gelen çene hatları karakteristik bir yüz yapısına sahip olmanızı sağlar. Bu sebeple son yıllarda popülerleşen bir estetik operasyon olarak öne çıkmaktadır.
“Jawline nasıl yapılır?” sorusuna cevap arayanlardan biriyseniz doğru adrestesiniz. Çeşitli sebepler yüzünden yüzde oluşan asimetriyi ve deformasyonu gidermek için uygulanan jawline uygulamasıyla istediğiniz görüntüyü elde etmek mümkün. Daha simetrik ve belirgin hale gelen yüz hatları, görüntünüzle ilgili kendinize olan güveninizi tazeler.
Jawline Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?
Jawline nasıl yapılır? Yaşlanma ve kilo alma gibi sebepler dışında doğuştan gelen yapısal problemler nedeniyle de çene hattının görüntüsünde bozukluklar oluşabilir. Genetik sebeplerle yüzün çene bölgesinde bazı şekil bozukluklarına sıkça rastlanır. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir:
- Büyük ve geniş çene yapısı
- Çene bölgesinden kaynaklı asimetrik görüntü
- Küçük ve geride kalmış çene yapısı
- Çene altında sarkma
- Belirsiz çene hatları
- Hacimsiz çene yapısı
Jawline uygulaması çene bölgesinin uç kısmından kulağın ön bölgesine kadar olan bölgeye yapılan bir uygulamadır. Bu bölgeye çeşitli malzemelerin karışımıyla oluşturulan bir dolgu yapılır. Uygulama ortalama on beş dakika içinde gerçekleştirilir. Cildin alt bölgesine küçük iğnelerle yapılan jawline uygulamasında hastanın isteğine göre anestezi de yapılabilir.
Jawline Uygulamasında Kullanılan Dolgu Maddeleri
Dolgu maddelerinin sağlık bakanlığı tarafından onaylanan ürünlerden oluşması çok önemlidir. Aksi takdirde çeşitli sağlık problemleri yaşanma ihtimali yüksektir. Jawline yönteminde sıklıkla kullanılan bazı dolgu maddeleri mevcuttur. Bunlardan en çok tercih edilenlerin bazıları hyaluronik asit, sığır kolajeni ve biyo bozunur polimer gibi dolgu malzemeleridir.
Uygulama Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çene dolgusu işlemi sonrası ortalama bir haftalık dinlenme hem dolgunun etki etmesi hem de ağrılarınızın azalması açısından önemlidir. Bunun dışında uygulama sonrası şişlik ve morluk oluşma ihtimali vardır. Fakat bu oldukça normal bir durumdur. Ağrı ve şişlik için uygulamayı yapan uzman doktor tarafından önerilen ağrı kesiciler kullanılabilir. Daha ciddi durumlarla karşılaşırsanız doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.