Şakak Dolgusu Nedir? Şakak Dolgusu, çok başvurulan bir estetik prosedürdür. Şakak bölgesinde oluşan çökme ve hacim kaybı, şakak dolgusuyla çözümlenebilir. Pratik ve etkili bir uygulama olan şakak dolgusu, ameliyatsız bir çözümdür.
Şakak Dolgusu Nedir? Şakak Dolgusu, farklı etkenlere bağlı olarak meydana gelen yüzün üst kısmındaki sarkmaların ortadan kalkmasını sağlar. Genetik faktörlerin yanı sıra diş sıkma ve kilo alıp verme gibi faktörlerden de kaynaklanan şakak çökmeleri ve hacim kayıpları, “temporal bölge dolgusu” adı da verilen uygulamayla çözümlenir.
Şakak Dolgusu Nedir?
Genel olarak, şakak bölgesinde oluşan çökmeler, yaşlılığın belirtisidir. Bu bölgede bulunan kemikteki erime, kaslardaki zayıflama, bağ dokularındaki sorunlar ve şakak bölgesinde bulunan yağların azalması, çökme ve hacim kaybına yol açar. Bu yüzden kaşlar da düşmeye başlar. Şakak dolgusu;
- Yağ enjeksiyonu,
- Hyalüronik asit,
- Polikaprolakton
- Ca-hidroksiapatit
içerikli sentetik dolgu maddeleri kullanılarak yapılır. Hyaluronik asitli dolguların yan etkisi yok denecek kadar azdır.
Şakak Dolgusu Nasıl Gerçekleştirilir?
İşlem, dolgunun şakak bölgesine enjekte edilmesi ile yapılır. Çökme biçimindeki görüntüyü yok edeceği için yüz bölgesi, eskisine göre oval bir şekil alır. Göz kapaklarının üstünde ve kaşlardaki sarkmalar dolgu uygulaması ile ortadan kalkar. Gözlerin yanındaki kemiklerdeki belirginlik artacağı için bakışlar canlanır ve derinleşir.
Uygulamanın Süresi Ne Kadardır?
Hemen hemen 15 dakika kadar süren uygulamanın ardından kanama ve ödem gibi sorunlar çok nadir olarak görülür. Uygulamayı alan kişi, günlük hayatına hemen dönebilir. Bölgede, kısa süreli bir şişlik oluşabilir ancak bu da en geç 1 hafta içerisinde kaybolur. Buna karşın, birkaç saat içerisinde uygulamanın yapıldığı noktada renk değişikliği, beyazlama ve gittikçe artan ağrı varsa hemen hekim ile iletişim kurmalısınız.
Dolgunun Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?
Tek seanslık olan şakak dolgusu, kısa sürer. Sonuca göre ek seanslar yapılabilir. Dolgu, kişinin yaşına, metabolizmasına sigara ve alkol kullanma durumuna, dolgunun çeşidine ve yoğunluğuna göre kalıcılık sağlar. Dolgunun kalıcılığı en az 12 aydır, ortalama 1,5–2 yıl kalıcılık sağlar.
Şakaklardaki Çökmenin Nedeni Nedir?
Şakak bölgesindeki çökme, genetik yatkınlığa, hızlı kilo alıp vermeye ve diş sıkmaya bağlı olarak, genellikle 40’lı yaşlardan sonra oluşur. Uygulamadan evvel, kişinin şakaklarının önden ve yandan fotoğrafları çekilir ve fotoğraflara göre dolgunun yapılacağı yerler tespit edilir. Lokal anestezik kremler uygulanır ve 20 dakika beklenir. İğne veya küt kanüller ile derin plan denilen kemik doku üzerine uygulama yapılır.