metot bilişim
ankara web tasarım
Botoks Sonrası

Botoks sonrası solaryum, güneşlenme, aşırı spor, öne doğru eğilme gibi aktivitelerden kaçınmak gerekmektedir. Botoks uygulamasından yararlanmak isteyenler hekim yönlendirmelerini dikkatle takip etmelidir. Böylece işlemden maksimum faydayı almak mümkün olacaktır.
Botoks sonrası yapılması gerekenler nelerdir? Botoks; yaşlanma veya kasların yoğun kullanımı gibi sebeplerden ötürü meydana gelen kırışıklık gibi problemlerin giderilmesi için tercih edilmektedir. Ayrıca bu yöntemle bruksizm adı verilen diş sıkma rahatsızlığından kurtulmak da mümkün olmaktadır. Diş sıkma veya gıcırdatma, genellikle gece vaktinde meydana gelir ve masseter adındaki kas ile ilişkili bir problemdir.

Botoks Öncesi Sonrası

Botoks, görece kısa süren bir işlemdir. Uygulama sonrasında spor, sauna, lazer, cilt bakımı, kuaför uygulamaları, kaş aldırma gibi faaliyetlerden birkaç gün de olsa uzak durmak gerekmektedir. Ayrıca lazer, altın iğne gibi deri altında ısı etkisi oluşturan işlemler botokslu bölgeye uygulanmamalıdır. Bu durum botoksun yararlı etkilerinin kaybolmasına neden olabilmektedir.

Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.

Botoks sonrası başı öne eğmek zararlı mı? Uygulamadan sonra baş veya alın eğilmemelidir. Ayrıca ilk gece yüzükoyun yatılmamalıdır. Öne doğru, uzun bir süre boyunca sabit pozisyonda kalınırsa botoks aşağı doğru kayabilir ve istenmeyen kaslar üzerinde de etkili olabilir. Bu kısıtlamalar genellikle kısa bir süre için geçerlidir. Detaylı bilgi için hekiminize danışabilirsiniz.

Botoks Sonrası

Botoks Sonrası Duş

Botoks yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli? Botoks uygulamasından sonra, en az iki saat boyunca banyo yapılması tavsiye edilmemektedir. Sonrasında ise hekiminizin tavsiyeleri doğrultusunda duş alınmasında bir sakınca yoktur. Ancak havuz gibi mikroorganizma yoğunluğu yüksek olabilecek ortak kullanım alanlarından kaçınmak gerekmektedir. Botokstan sonra yine enfeksiyon riskini en aza indirmek için başkalarının kişisel eşyaları kullanılmamalıdır.

Botoks kaç gün içinde oturur? Botokstan sonra etki ortalama olarak üçüncü günde görülür ve iki hafta sonunda kendini tamamen belli eder. Uygulama sonrasında kişiler rutin yaşantısına dönebilir, çalışan bireyler ise işlerine devam edebilir. İşlem sonrasında kalıcı şişlik gibi komplikasyonların görülmesi beklenmez. Ancak bunun gibi olumsuz durumların varlığı, bir enfeksiyona veya hatalı uygulamaya işaret ediyor olabilir. Botoks uygulamasını yalnızca bir hekim gerçekleştirebilir.

Botokstan Sonra Neler yapılmaz?

Botoks, yüz başta olmak üzere vücutta kas içeren birçok bölgeye yapılabilir. Kaş arası, göz çevresi ve alın en çok rağbet gören bölgeler arasındadır. Peki botoks ne işe yarıyor? Bu uygulama estetik bir işlem olarak bilinse de tedavi edici yönleri de mevcuttur. Aşağıdaki listeden botoksun bazı avantajlarını bulabilirsiniz.

Kırışıkların geçici olarak giderilmesini sağlar.
Bruksizm rahatsızlığının tedavisine yardımcı olur.
Yaşlanmanın etkilerini en aza indirir.
Daha genç ve estetik bir görünüm sağlar.
Görece kısa süreli bir işlemdir.

Peki botokstan sonra yapılmaması gerekenler nedir? Yüzü veya başı öne doğru eğmek hatalı bir hareket olacaktır. Ayrıca sırt üstü uyunmalı ve işlemden sonraki iki saat içinde duş alınmamalıdır. Hekim tavsiyelerine tam olarak uyulmalı ve kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmemelidir.

Botoksun etkisi 4-6 ay arasında devam eder. Bu esnada ilgili bölgede yeni bir kırışıklık oluşmaz. Ancak botoksun etkisi geçince, bölge tekrar eski haline dönecektir. Böyle bir durumda hekiminizden randevu alarak yeniden botoks yaptırabilirsiniz.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın