Lazerle ben aldırma işlemi ile vücudun farklı noktalarında bulunan ve rahatsızlık oluşturan benler alınarak estetik bir görünüm oluşturulabilir. Benler, genel itibarıyla iyi huyludur ve cildin üstünde birikinti şeklinde ya da kıllı olur. Oval veya yuvarlak şekillerde olabilen benler ten renginde olabileceği gibi pembe, kırmızı, kahverengi, mavi ya da siyah renkte olabilir.
Lazerle ben aldırma uygulaması, kişilerin hoşlarına gitmeyen benlerden kurtulmasını temin etmektedir. Genetik olarak anne karnından itibaren ortaya çıkmaya başlayan benlere rengi pigmentleri üreten melanositler vermektedir. Bazı benler, doğum ile birlikte ortaya çıkarken bazıları, gençlik döneminde ortaya çıkar. Kimi insanlarda, benler; hayat boyu çıkmaya devam eder.
Lazerle Ben Aldırma İstanbul
Benler farklı durumlara göre ortaya çıkmakta ya da çoğalmaktadır. Herkeste aynı şekilde devam etmeyen benlerin oluşum süreci, şu etkenlere bağlı olarak değişmektedir:
- Genetik yatkınlık
- Yaş
- Hastalık
- Güneşe maruz kalma
- Ergenlik
- Hamilelik
- Diğer etkenler
Genellikle, benler kanser riski taşımaz ama Melanom veya Malign Melanom denilen benler, kanser riski taşıyabilir ve bu yüzden ölümcül olabilir. Bazen, kanser riski taşıyan benlerle diğer benler birbiriyle benzerlik gösterebilir. Ancak bende kanama ve yara gibi belirtiler varsa hekime başvurmakta fayda bulunmaktadır.
Ben Çeşitleri Nelerdir?
Displastik veya Atipik benlerle doğumdan itibaren görülen benlerde kanser oluşma riski ötekilere göre daha çoktur. Bundan dolayı, doğumdan itibaren görülen benlerin çapları 2 cm’den büyük ise hekimle görüşülmelidir. Kimilerinin cildinde, “çil” adı verilen ben benzeri lekeler olabilir. Bunlar; yüz, omuz ve sırt bölgelerinde, güneşe maruz kalındığında oluşur. “Seboreik keratoz” denilen yapılar, yaşın ilerlemesine bağlı olarak en fazla gövdede ve yüz bölgesinde görülmektedir. Açık veya koyu kahverengi renkteki bu yapılar, siğile benzemektedir. Bu tip benler, olumsuz bir durum oluşturmaz. “Senil lekeleri, lentigo, yaşlılık lekeleri” ismiyle de bilinen yapılar, orta yaştakilerde sıkça görülen kahverengi renkteki benlerdir.
Lazerle Ben Aldırma Nasıl Yapılır?
Lazer cihazları kullanılarak ben aldırma uygulaması 2 biçimde gerçekleştirilmektedir: Lazerle Ben Buharlaştırma (Vaporizasyon) işleminde karbondioksit (CO2-10600 nm) lazer cihazı kullanılır. Kanser taşıdığından şüphelenilen benlere bu işlem yapılmaz. Ben, derinin alt kısmında köklere sahip ise lazer ile gerçekleşen buharlaşmadan sonra bölgede çukur benzeri bir iz oluşabilir. Lazerle Ben Kesme işlemi, karbondioksit (CO2-10600 nm lazer ya da diod (980 nm) lazer cihazlarıyla gerçekleştirilir. Bu, bir çeşit cerrahi işlemdir. Neşter kullanılmaz ama lazer probu kullanılır ve kanama riski yoktur.