metot bilişim
ankara web tasarım
PRP Diz Tedavisi

PRP diz tedavisi, eklemdeki hücrelerin iyileşmesini sağlamak için yapılan uygulamalardandır. Dejerenatif diz hastalıklarının tedavisinde kullanılan PRP, diz eklem hareketlerinde düzelmeye ve ağrıların azalmasına yardımcı olur.

PRP diz tedavisi ile dizlerinizde yaşadığınız sorunlar geride kalır. PRP tedavisinde, gerçekleşen iyileşmede bazı araçlar önemli bir role sahiptir. Bunlar arasında eklem kıkırdağındaki yenilenme, eklem kıkırdağının diz ekleminde yastık görevi görmesi iyileşmenin başlamasını sağlar ve diz bölgesindeki kök hücreleri uyarır.

PRP Diz Tedavisi

PRP kök hücre tedavisidir ve farklı hastalıklar için bir tedavi yöntemi olarak kullanılır. Çalışmalar göstermiştir ki PRP uygulaması hasar almış eklem kıkırdaklarını onarmakta ve rejenerasyonu modüle etmektedir. Ayrıca; mezenkimal kök hücre

  • migrasyonu
  • proliferasyonu
  • artiküler kondrositlerin farklılaşmasının uyarılması

ile kıkırdaklardaki bozulmaları giderir. Yani PRP uygulamasıyla yaralanan hücreler tamir edilmeye, yeni hücre oluşumu başlamaya başlar.

PRP’nin Elde Edilmesi

Yumuşak doku yaralanmalarında vücut, ilk önce trombositleri yaralanmanın olduğu bölgeye yollar. Trombositler;

  • hücreleri
  • proteinleri
  • kök hücreleri

tamir edilmesini sağlayan öteki büyüme ve iyileştirme etkenlerine sahiptir. PRP uygulamasında trombositlerin yüksek bir uyumunu sunup tabii bir iyileşme sağlar.

PRP, kandan alınan bir örnekten trombositlerle diğer bileşenler ayırmakla görevli olan santrifüj cihazına yerleştirilir. Sonrasında kan ayrıştırılır ve trombosit açısından zengin plazmalar yani PRP’ler yaralanmanın yaşandığı noktaya ve bu noktanın çevresine enjekte edilir.

PRP Uygulamasının Yan Etkisi Var mıdır?

PRP yönünden zengin plazma kişinin kendi kanından alındığı için tedavide herhangi bir hastalık ya da alerjik reaksiyon riski yoktur.

PRP Enjeksiyonu

PRP uygulaması, ayakta yapılır. Kandan elde edilen PRP ayırma işlemi de dahil olmak üzere tedavi en fazla 90 dakika süre. Görüntüleme teknolojisi kullanılarak yapılan işlemde lokal enjeksiyon yapılır. Enjeksiyon direkt olarak eklemdeki kapsüle yapılır. Şırıngayla yapılan uygulamada eklem kapsülüne PRP yönünden zengin plazma 3 ya da 6 ml olarak enjekte edilir. oldukça etkili olan uygulamanın yapıldığı birkaç gün içinde biraz ağrı ve şişlik olabilir.

PRP Uygulamasından Sonra Ne Yapılır?

PRP uygulamasından sonra hastanın dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar meydana gelebilecek komplikasyonları önler. Ağrı söz konusu olursa ağrı kesiciler alınabilir. Ancak bu ilaçları doktorun tavsiyesiyle almak gerekir. Uygulamanın yapıldığı eklemi korumak gerekir. Bunun için de eklemi hareket ettirmemek için destek ya da askı kullanılabilir. Enjeksiyonun ardından ağrıyı ya da şişkinliği azaltmak üzere her gün, günde birkaç kere 10 ya da 20 dakika süresince soğuk kompres yapılabilir. PRP’den sonra eğer fiziki olarak sizi zorlayan bir rahatsızlığınız yoksa sonraki gün işinize başlayabilirsiniz. Genel olarak tedaviden sonraki birkaç günde ağrı ve şişme geçer ve hayatınızı sürdürebilirsiniz. Uygulamayı alan kişi, doktorun vereceği ağrı kesici ilaçlar kullanabilir.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın