Sivilce izi tedavisi sayesinde siz de yüzünüzdeki istenmeyen sivilce izlerinden kurtulabilir, lekesiz bir yüze kavuşabilirsiniz. Özellikle ergenlik döneminde sıklıkla karşılaşılan sivilceler, yaraya dönüşmesi halinde yüzde ciddi lekelere neden olabiliyor.
Sivilce izi tedavisi kişinin yüzünde oluşan sivilce izlerinin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Uzman hekimlerden alacağınız randevularda öncelikle yüzünüzde bulunan izlerin sebebi ve içeriği incelenmekte, bunun ardından tedavi sürecine geçilmektedir.
Sivilce İzi Tedavisinde Hangi Yol İzlenmelidir?
Yüzünüzde çıkan sivilcelerin, tedavi gerektirecek düzeye gelmiş olması için çıktıktan sonra kırmızılığının uzun süreler boyunca geçmemesi gerekiyor. Sivilcelerin 6 ay gibi bir süre sonra bile aynı kırmızı formunu koruması, yüzünüzde çeşitli izlerin kalmasına neden olacaktır.
Sivilce izlerinin tedavi edilmesi, hem yüzünüzdeki pürüzsüz görüntüyü tekrar elde etmenize yardımcı oluyor, hem de sivilce izlerinin verdiği psikolojik hasarın en aza indirilmesini sağlayacaktır. Peki, sivilce tedavisinde kullanılan yöntemler nelerdir, bu yöntemlerin hangi avantajları bulunuyor?
Sivilce Tedavisinde Kullanılan Yöntemler
Kimyasal peeling yöntemi; sivilce tedavisinde kullanılan yöntemlerin başında geliyor. Cilt yüzeyini pürüzsüz haline geri döndürmek ve cildin kendini yenilemesini sağlamak için kullanılan bu yöntemde, cilt yüzeyinde peeling etkisi yaratan kimyasal malzemeler kullanılmaktadır. Sivilcelerin seviyesine ve cilt yapısına göre kullanılan malzemeler de değişiklik göstermektedir.
Mikro iğneleme yöntemi; genel olarak cilt yüzeyinin yüzeyinde mikro iğneler bulunan silindirik cihaz ile temizlenmesine dayanmaktadır. Sivilcelerin yoğunluğuna bağlı olarak cihazlarda 192’den 1080 adede kadar sıklıkta, 1,5 mm uzunluğundaki iğneler tercih edilmektedir. Mikro iğneleme yöntemi hem sivilce tedavisinde hem de cilt yağlanması ve cilt lekelerinde kullanılmaktadır.
PRP Sivilce Tedavisi
PRP yöntemi; genel olarak cilt gençleştirmek için kullanılan tedavilerden biridir. Tedavi uygulanacak kişiden alınan kan örneği santrifüj edildikten sonra, elde edilen serum deri altına mikro düzeyde enjekte edilmektedir. Cildin alt tabakasına enjekte edilen serum, pıhtı hücrelerinin bu bölgede toplanmasını sağlayarak cildin kendini çok daha hızlı şekilde yenilemesinde yardımcı olmaktadır. Bu yöntem, peeling etkisi nedenliye cilt yenileme ve çatlak tedavilerinde tercih edilmesinin yanı sıra sivilce izlerinin giderilmesinde de yaygın olarak tercih edilmektedir.
Sivilce izleri denildiğinde akla her ne kadar ilk önce yüzde çıkan sivilceler gelse de, vücudun çeşitli bölgelerinde çıkan sivilcelerin de iyileşmemesi halinde çeşitli izler kalabiliyor. Sivilce tedavileri, kullanılan yöntemlere ve sivilcelerin iyileşme sürecine bağlı olarak 3 ile 4 seans arasında sürmektedir. Her seans arasında ise genellikle 15 ile 30 gün arasında beklenmektedir.