Yüz dolgusu nedir? Yüz dolgusu, enjeksiyon aracılığıyla kırışıklıkları azaltarak ya da ortadan kaldırarak, dudakları güçlendirerek ve yüzdeki hacim kaybını azaltarak cildi gençleştiren bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında genelde kolajen, hyalüronik asit ya da kalsiyum hidroksil apatit gibi maddeler kullanılır.
“Yüz dolgusu nedir?” sorusunu soran kişilerin büyük çoğunluğu, yaşlanmayla birlikte cildi kırışan ve sarkmalara daha duyarlı hale gelen kişilerden oluşmaktadır. Güneşe maruz kalma, gözleri sık sık kısma ya da çiğneme ve gülümseme gibi doğal kas hareketleri sonucu oluşan kırışıklıklara uzun süreli çözümler sunan yüz dolgusu oldukça kısa ve pratik bir operasyondur.
Yüz Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?
Yüz dolgusu yapılırken farklı enjeksiyon teknikleri kullanılmaktadır. Bazı bölgeler ve hastanın özel durumları farklı türde enjeksiyon yapılmasını gerektirebilir. Fakat çoğu durumda, aşağıda sayacağımız dolgu tekniklerinin bir kombinasyonu kullanılır. Bu teknikler, tek bir tedavi sırasında birlikte kullanıldıklarından tek tek tedavi yöntemleri olarak görülmemelidir.
Yüz Dolgusu Teknikleri Nelerdir?
- Tünel tekniği: Bu teknik çoğu kozmetik uzmanı ve doktor tarafından, düz kırışıklıkları ve ince çizgileri gidermek için tercih edilir. Çok yönlü bir teknik olmasından ötürü hem yüzeysel cilt kırışıklıklarını hem de hacim kaybetmiş alanların tedavisi için uygundur.
- Nokta tekniği: Damlacık tekniği olarak da bilinen bu tedavi yöntemi, derin dermiş olarak bilinen dış derinin daha derin katmanlarına küçük noktacıklar şeklinde dolgu enjekte edilmesiyle uygulanır.
- Germe tekniği: Bu teknikte, dolgu maddesi enjekte edilmeden önce tedavi bölgesini izole etmek için kırışıklığın çevresindeki cilt gerdirilir. Bu sayede iğneyi yerleştirme ve açılandırma daha kolay ve hassas bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Bu tekniklere ek olarak bölgesel yüz dolgusu uygulamaları da vardır. Yüze dolgu enjeksiyonları için üç ana bölge şunlardır:
- Üst yüz (alın ve göz çevresi)
- Orta yüz bölgesi (yanaklar ve göz çevresi)
- Alt yüz (dudaklar ve çene bölgesi)
Botoks ve Yüz Dolgusu Arasındaki Farklar Nelerdir?
Botoks uygulaması da yüz dolgusu da enjeksiyon yoluyla verilen kozmetik tedavilerdir. Ameliyat içermezler. Fakat uygulama sırasında kullanılan materyaller bakımından büyük farklar göstermektedirler.
Botoksta, kasları donduran saflaştırılmış bakteriler kullanılır. Yüzde oluşan çizgiler ve kırışıklıklar, kasların dondurulması aracılığıyla giderilir. Yüz dolgusunda ise yaşlanma nedeniyle incelmiş ve hacmini kaybetmiş alanlara dolgunluk katan bileşenler kullanılır.
Yüz Dolgusu Fiyatları Ne Kadar?
Yüz dolgusu fiyatlarını etkileyen faktörler, kişinin nasıl bir sonuç istediği, dolgu sırasında kullanılan malzemenin cinsi ve operasyonu yöneten uzmanın tecrübesidir.
Yüz Dolgusu Kalıcı mıdır?
Kozmetik enjeksiyonlar söz konusu olduğunda dikkatli olmak gerekir. Piyasada kalıcı yüz dolguları bulunmaktadır. Fakat bu maddelerin iyi ayarlanması gerekmektedir. Yüz kemiklerine zarar vermeyecek şekilde uygulanmalıdır. Kalıcı olmayan yüz dolguları genelde 6 – 8 ay sonrasında etkisini yitirmektedir.