metot bilişim
ankara web tasarım
Yüz Dolgusu Sonrası

Yüz dolgusu sonrası, daha güzel görünmek ya da bazı kusurları kapatmak amacıyla kadınlar ve erkekler tarafından zaman zaman tercih edilen bir estetik yöntemdir. Genellikle kadınlar tercih ediyor gibi görünse de erkekler tarafından da sıkça tercih edilir.

Bu yöntem, ameliyatsız yapılan estetik bir operasyondur. Dolgu enjekte yöntemi ile gerçekleştirilir. İki kaş arası, elmacık kemikleri bölgesi, gözlerde kazayağının oluştuğu yerler, yanaklar, dudak çizgisinin sonu ve çene dolgu yapılan yerlerdir. Yine yara ya da akne boşlukları da dolgu yöntemi ile doldurulabilir. Yüz dolgusu sonrası, pek çok estetik sorunu gideren bir uygulamadır.

Yüz Dolgusu Çeşitleri

Yüz dolgusunun iki çeşidi vardır. Bu dolgular, kullanım amacına göre farklılaşır:

  • Kalıcı dolgu
  • Geçici dolgu

Bu dolgu estetiği çeşitlerinde kullanılan malzemeler farklıdır. Eğer zamanla fikir değiştireceğinizi düşünüyorsanız geçici dolguyu kullanmanızda fayda vardır. Geçici dolgular zamanla erir ve hacmini kaybeder. Bu sürecin periyodu değişkenlik gösterebilir. Genel olarak 6 aydan bir yıla kadar dayanma süresi vardır. Dolgunun nasıl duracağından emin olmayanlarda bu yöntemi seçerler. Herkesin yüz tipi birbirinden farklı olduğu için çok istenen bir değişim istenen sonucu vermeyebilir. Dönüşü olmayan bir yola girmeden önce denemekte fayda vardır. Eğer geçici dolgu ile istenilen sonuç elde edilmiş ise kalıcı dolgu gönül rahatlığı ile yaptırılabilir. Ameliyathaneye gerek duyulmadan enjekte yoluyla uygulanır. Tekrar yaptırma şansı vardır. Ekonomiktir. Komplikasyon riskine karşı mantıklı bir seçimdir.

Geçici Dolgunun Dezavantajları

Geçici dolgu, etkisinin geçici olması nedeniyle tekrardan bir operasyon yapılmasına ve yeniden ücret ödenmesine yol açar. Malzeme geçici olduğu için istenilen sonucu da vermeyebilir. Geçici dolgu da malzeme kalitesi önemli olup uyumu yüksek düzeyde olmalıdır. Geçici dolgu tercih edilecekse avantajları ve dezavantajları göz önüne alınmalıdır.

Kalıcı Dolgunun Avantajları

Kalıcı dolgu ise emilimi olmayan dolgulardandır. Ömür boyu uygulandığı bölgede kalır. Dolgu malzemesi, zamanla erimez ve ciltteki değişmelere ve sarkmalara uyum sağlamaz. Eğer kalıcı dolgudan memnun kalmazsanız estetik operasyona ihtiyaç duyarsınız. Bu da acılı ve ağrılı olabilir.

Dolgu İşlemlerinin Süresi

Dolgu işlemleri kısa sürede gerçekleşen operasyonlardır. 15 dakika ile yarım saat arasında yapılır ve işlem bittikten sonra kişi günlük hayatına geri dönebilir ve tüm fiziksel aktivitelerine devam edebilir. Dolgu yaptıracakların aklına operasyon esnasında acı hisseder miyim? Sorusu gelebilir. Dolgu yapılırken lokal anestezi ya da uyuşturucu kremler ile kişinin acı duymasının önüne geçilebilir.

Yüz Dolgusu Sonrası

Dolgu yapıldıktan sonra belirgin bir morarma olmaz ama şişlik olabilir. Bu da soğuk uygulama ile hafifletilir. Özellikle dudaklara yapılan dolgularda şişlik olur. Bu şişlik 1, 2 gün içinde geçer. Operasyondan sonra görülen değişim geçicidir ve en fazla birkaç gün içinde şişlikler iner, morarmalar geçer ve istenilen sonuç elde edilmiş olur. Yine operasyondan sonra bir müddet takip yapılmalıdır. Herhangi bir komplikasyonla karşı karşıya gelindiğinde vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.

dr. ektan demir

Online Randevu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın